Пт, 2024-03-29, 14:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:55
За невикористання ременів безпеки і шоломів в Україні хочуть підвищити штрафи
Інші останні Економічні новини

В Україні хочуть підвищити штрафи за невикористання ременів безпеки і шоломів

Група народних депутатів зареєструвала законопроект №10131 “Про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)”.

Проект закону оприлюднено на сайті Верховної Ради.

“Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та збільшити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 гривні до 510 гривень”, - ідеться в Пояснювальній записці до законопроекту.

Автори документа прогнозують, що законопроект сприятиме посиленню відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами, підвищить безпеку водіїв і пасажирів транспортних засобів та знизить смертність і травматизм на дорогах України.

Як зазначається, рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи.

“Лише 23% водіїв користуються ременями безпеки, згідно з даними дослідження кампанії “За безпечні дороги”, проведеного в 2018 році. Для прикладу, у Франції 99% водіїв постійно використовують ремені безпеки, Чехії – 97%, Словенії – 93%, Польщі – 83%”, - ідеться в Пояснювальній записці.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року Верховна Рада провалила подібний законопроект №8492 “ Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами)”. Тоді законопроект у другому читанні підтримало 185 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Законопроект передбачав збільшення адміністративної відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 до 850 гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: україна, штрафи, невикористання ременів безпеки і шо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]