Чт, 2024-04-25, 16:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
За освіченістю населення України випереджає лише Південна Корея та Латвія - Світовий банк. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

За рівнем загальної освіченості громадян Україна займає третє місце в світі. Відповідний індекс економіки знань складає Світовий банк. Про це в ефірі "Громадського ТБ" заявила директор Департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Олена Мінич.

"Україна займає 3 місце в світі за рівнем освіти. Ми знаходимось за Північною Кореєю та Латвією. У нас рівень загальної освіченості населення становить 99,8%. Це дуже високий рівень", - сказала Мінич.

Водночас, в України є серйозна проблема із захистом інтелектуальної власності.

"Інтелектуальну власність потрібно захищати. І від цього буде також додатковий прибуток. На жаль, у нас зараз цього нема", - зауважила Мінич.

Нагадаємо, Україна посіла 41 місце в рейтингу найбільш інноваційних економік світу за версією Bloomberg. Загальний показник України склав 56,77 пунктів.

Як обіцяла на початку 2015 року перший заступник голови МВС Ека Згуладзе-Глюксманн, нова патрульна служба Києва стане найбільш освіченим міліцейським формуванням у світі.

"З них (претендентів на працевлаштування у поліції - ред.) 70% - це люди з вищою освітою, і багато з них мають стабільну роботу. І вони готові, незважаючи на це, піти працювати у поліцію. Для мене це та енергія, яка забезпечить успіх реформ в Україні", - сказала Згуладзе.

Вона також додала, що 18% з групи, яка пройшла реєстрацію – це студенти-магістри і студенти-аспіранти.

"Така кваліфікація претендентів теж досить дивна для міліції-поліції всіх країн. Тому вітаю Київ – у вас буде найбільш освічена поліція у всьому світі", - сказала Згуладзе.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: населення України, освіченість, Південна Корея та Латвія, Світовий банк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]