Пт, 2024-04-19, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
За перевірку американського м'яса на рактопамін США звинуватили Росію в порушенні статуту СОТ
Інші останні Новини світу
США звинуватили Росію в порушенні правил Світової організації торгівлі.

Як повідомляє радіостанція "Ехо Москви", це пов'язано з новими вимогами до американського м'яса, яке поставляється в Росію. Зокрема, Росія домагається, щоб яловичину і свинину перевіряли на вміст речовини рактопамін, який застосовують американські фермери.

Через ці суперечки Москва може зіткнутися з першими розглядами в рамках арбітражного суду СОТ, вважає економіст Сергій Алексашенко.

Він додав, що Росії може загрожувати і істотний штраф у зв'язку з новими нормами.

У Вашингтоні раніше заявляли, що вважають ці заходи одним з відповідей Москви на прийняття "закону Магнітського". У свою чергу, керівник делегації на переговорах про вступ Росії до СОТ Максим Медвєдков зауважив, що подібні заходи застосовує безліч країн, в тому числі і Євросоюз. Оцінки ризиків тут з боку Москви близькі до європейських.

Як відомо, 22 серпня Росія формально стала членом СОТ. Це сталося після 19 років складних переговорів. Раніше президент РФ Володимир Путін підписав закон "Про ратифікацію Протоколу про приєднання Російської Федерації до Марракешської угоди про заснування Світової організації від 15 квітня 1994 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1189 | Додав: adminA | Теги: статуту СОТ, США, американського м'яса на рактопамін, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]