Пт, 2024-04-19, 01:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
За підозрою у корупції затримано віцепрезидентку Європарламенту
Інші останні Кримінальні новини

кайлі віцепрезидентка європарламент Грецьку депутатку, віцепрезидентку Європарламенту Єву Кайлі затримали та доставили на допит у Брюсселі ввечері 9 грудня у межах розслідування щодо корупції на користь "країни Перської затоки". Про це пишуть Associated Press та AFP.

Прокурори відмовилися назвати країну, про яку йдеться. Водночас Лівоцентристська група "Соціалістів і демократів" у Європейському парламенті, до якої входила Єва Кайлі, заявила про рішення відсторонити цю депутатку.

У своїй заяві ця група вимагала, щоб «скандал щодо лобіювання Катару, що розгортається», був включений до порядку денного Європарламенту на наступному тижні, аби можна було встановити додаткові подробиці про цю справу та розглянути відповідну реакцію законодавців.

Бельгійська прокуратура повідомила, що чотири людини були затримані для допиту. Слідчі вилучили близько 600 000 євро готівкою та комп’ютерне обладнання й мобільні телефони під час рейдів у Брюсселі.

Прокуратура заявила, що федеральна судова поліція Бельгії підозрює невказану країну Перської затоки в спробі "вплинути на економічні та політичні рішення Європейського парламенту".

Зазначається, що це нібито було зроблено "шляхом сплати великих сум грошей або пропозиції великих подарунків третім сторонам, які займають значну політичну та/або стратегічну позицію в Європейському парламенті".

У січні Кайлі була обрана одним із 14 віцепрезидентів Європарламенту, членом якого вона є з 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 473 | Додав: admin | Теги: кайлі, корупція, віцепрезидентка, європарламент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]