Ср, 2024-04-17, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
За підтримку генерала Назарова Порошенко подякував американцям
Інші останні Кримінальні новини

П'ятий президент України (2014-2020 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко подякував екс-послам США, американським військовим та експертам за підтримку українського генерала Віктора Назарова, засудженого у 2017 році до семи років позбавлення волі у справі про катастрофу військово-транспортного літака Повітряних сил Збройних сил України Іл-76 влітку 2014 року.

"Щиро вдячний американським друзям та союзникам за публічну підтримку генерала Назарова, який став жертвою упередженого правосуддя в Україні", - написав Порошенко у Facebook.

За його словами, українська влада "має зробити все можливе для відновлення справедливості у справі генерала Назарова і не словом, а діями втілювати найкращі західні стандарти військового правосуддя". "Я повністю поділяю позицію, що в умовах російської агресії дуже важливо зміцнювати бойовий дух, рішучість і патріотизм українського війська, захищати наших сміливих командирів, зміцнювати їхній авторитет", - вважає політик.

Порошенко також наголосив, що перекладання відповідальності в цій справі на українського генерала - "це російський сценарій", підігравати якому безвідповідально та небезпечно для національних інтересів України. "Відповідальність за російський злочин перекладено на українського генерала. Ідеальний варіант для агресора. А вагнерівців, серед яких були і ті, хто безпосередньо причетний до збивання літаків, російські "кроти" в Офісі президента України повернули Путіну (президент РФ Володимир Путін - ІФ) (...) людські життя понад усе, це безперечно. Але справа Назарова - це прецедент, який може мати далекосяжні наслідки для обороноздатності країни", - зазначив він.

Як повідомляється на сайті "Європейської солідарності", лідер політсили раніше неодноразово наголошував, що упереджене переслідування з боку влади українських військових, ветеранів АТО та волонтерів матиме далекосяжні наслідки для обороноздатності країни.

Як повідомлялося, 11 січня було оприлюднено спільну заяву, яку підписали екс-посли США, авторитетні американські генерали та експерти. Вони закликали українське керівництво переглянути рішення про покарання генерала Віктора Назарова. Серед 16 підписантів документа - генерал у відставці повітряних сил США Філіп Брідлав, генерали США у відставці Веслі Кларк і Бен Ходжес, екс-посли США в Україні Джон Гербст, Вільям Тейлор, Роман Попадюк і Стівен Пайфер, колишній заступник генсека НАТО та екс-посол США у РФ Александер Вершбоу.

У ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і дев’ятеро членів екіпажу, всі вони загинули. Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака, Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації до Луганська. 27 березня 2017 року Назаров був визнаний винним і засуджений до семи років в'язниці. 14 грудня 2020 року Дніпровський апеляційний суд залишив вирок без змін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 578 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, підтримка генерала Назарова, американці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]