Чт, 2024-03-28, 22:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
За провал плану заходів щодо безвізового режиму Порошенко загрожує розігнати міграційну службу
Інші останні Офіційні новини

Президент України Петро Порошенко обіцяє кадрові зміни в міграційній службі у зв'язку із ситуацією з виконання плану щодо запровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляє прес-служба президента, у середу на засіданні Національної ради реформ, який розглядає дане питання, Порошенко підкреслив, що скасування віз залишається безумовним пріоритетом діалогу України з ЄС.

"Президент розкритикував роботу Державної міграційної служби в цьому напрямку і зазначив, що будуть зроблені відповідні кадрові зміни", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що глава фракції БПП Юрій Луценко раніше прямо звинуватив у провалі безвізового режиму міграційну службу і зажадав кадрових наслідків.

Відзначається, що президент поставив перед Національною радою реформ задачу розробити чітку "дорожню карту" дій для забезпечення готовності до введення безвізового режиму з ЄС.

"Питання безвізового режиму сьогодні є, фактично, першочерговим завданням реалізації великого пакету реформ, які встановлені як орієнтири", - сказав глава Української держави.

Він підкреслив, що до 17 серпня повинні бути виконані всі технічні завдання, зокрема, щодо вдосконалення законодавства по боротьбі з корупцією, поліпшенню інтегрованого управління кордоном, забезпечення доступу до баз даних, більш ефективної діяльності прикордонної служби та взаємодії з Інтерполом.

Після цього, за словами президента, у листопаді в Україну приїде остання оцінна місія. За результатами її перевірки в листопаді очікується доповідь про готовність України до введення безвізового режиму з ЄС.

"Такий насичений графік створить можливість отримати безвізовий режим в 2016 році. Тому у мене прохання, щоб цей графік чітко дотримувався усіма відомствами", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, що Порошенко неодноразово заявляв, що України до листопада цього року повинна облаштувати надійну кордон і виконати вимоги щодо безвізового режиму з ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: провал, Порошенко, розігнати міграційну службу, безвізового режиму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]