Пт, 2024-04-19, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
За радикальні проросійські дії будемо карати вкрай суворо - прем'єр Латвії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Дії проросійських активістів у Латвії, які можна трактувати як радикальні, правоохоронним органам варто припиняти вже в самому початку.

Про це заявив прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс, передає LNT.

"За антидержавні дії країна буде карати по всій суворості закону", - заявив він, додавши, що такі дії "покажуть державну позицію Латвії".

Кучінскіс зазначив, що ставлення правоохоронців до активістів "не є і не буде" обмеженням свободи слова в країні.

Прем'єр також розповів про причини затримання проросійських активістів Олександра Гапоненка та Володимира Ліндермана. За його словами, поліція безпеки отримала інформацію про "вкрай антидержавну діяльність", пов'язану з акціями протестів проти реформи шкіл нацменшин.

8 травня поліція затримала Ліндермана в рамках розпочатого 18 квітня кримінального процесу за ознаками злочинів, за які передбачена кримінальна відповідальність за розділом 10 Кримінального закону "Злочини проти держави", а також інших кримінальних злочинів.

Ліндермана затримали у зв'язку з промовою, яку він виголосив 31 березня на організованому Російським союзом Латвії та Штабом захисту російських шкіл. У своїй промові Ліндерман виступив проти ліквідації освіти російською мовою. Ризький суд вирішив арештувати Ліндермана.

20 квітня у рамках розпочатого 4 квітня кримінального процесу про дії, спрямовані проти державного суверенітету, територіальної цілісності Латвії, державної влади або державного ладу, було затримано керівника незареєстрованої організації "Конгрес негромадян" Олександра Гапоненка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: прем'єр Латвії, проросійські дії, покарання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]