Чт, 2024-03-28, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:28
За "тривалу і значну" присутність НАТО в Балтійському регіоні виступає Латвія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Серед пріоритетів Латвії в 2016 році - тривала і значна присутність військових НАТО на території країни.

Про це в п'ятницю, 11 грудня, на засіданні комісії сейму з європейських і закордонних справ заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич, повідомляє Delfi.

"Якщо 2014 рік можна було назвати жахливим, то і рік, що минає, був не найкращим. На додаток до проблем, які вже існують, додалися нові - тероризм у Сирії, міграційна криза і події всередині ЄС, пов'язані з референдумом про членство в ЄС у Великій Британії і фінансовою кризою в Греції", - вважає глава латвійського МЗС.

Ринкевич також відзначив, що наступного року не можна забувати про те, що дії Росії все ще залишаються гострим чинником ризику для безпеки.

"Тому Латвія хоче досягти тривалої і значної присутності натівських військових у Балтійському регіоні. У своїй зовнішній політиці Латвія продовжить активно підтримувати східних партнерів ЄС", - заявив латвійський міністр.

Ринкевич наголосив, що позиція щодо України залишиться незмінною, не будуть забуті також Молдова і Грузія.

"Цього року у Латвії налагодилася хороша співпраця з Бєларуссю - підхід до цієї країни стає більш індивідуальним", - зауважив Ринкевич.

Окрім цього глава МЗС Латвії повідомив, що в 2016 році передбачається також важка робота щодо обговорення майбутнього ЄС як у зв'язку з міграцією і загрозою для Шенгенської зони, так і у зв'язку з можливістю створення "Європи кількох швидкостей".

"Інтереси нашої безпеки примушують нас виступати за сильну Європу", - сказав Ринкевич.

Зовнішньополітичним пріоритетом наступного року Ринкевич назвав також більш тісну співпрацю ЄС і США.

Нагадаємо, раніше президент Румунії Клаус Йоханніс повідомляв, що дев'ять держав Центральної та Східної Європи домовилися звернутися до НАТО з проханням розширити присутність альянсу в регіоні. За словами президента Румунії, крім його країни, такий крок підтримали Болгарія, Чехія, Словаччина, Угорщина, Естонія, Латвія, Литва і Польща.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: Балтійський регіон, латвія, значна присутність НАТО, тривала | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]