Чт, 2024-04-25, 14:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
За вихідні на Донбасі ОБСЄ зафіксувала 91 порушення "режиму тиші"
Інші останні Надзвичайні новини

Більшість обстрілів зареєстровані у Донецькій області

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ впродовж вихідних, з 15 по 17 січня, зафіксувала на Донбасі 91 порушення режиму припинення вогню. Про це йдеться у звіті спостерігачів за 18 січня.

Як зазначається, СММ зафіксувала 83 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області та 8 порушень в Луганській області.

СММ продовжила здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.

Крім того, місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення з обох боків лінії зіткнення.

СММ сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення ремонту та технічного обслуговування, а також забезпечення функціонування життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури.

Місія продовжила спостерігати за ситуацією, у якій опинилося цивільне населення, зокрема на контрольних пунктах в’їзду-виїзду та відповідних блокпостах незаконних збройних формувань у Луганській області.

СММ констатувала спокійну ситуацію на півдні та південному сході Херсонської області.

Нагадаємо, за попередній звітній період СММ ОБСЄ повідомляла про 184 порушень "режиму тиші" на Донбасі.

До слова, раніше представники незаконних збройних формувань заявили, що передадуть на підконтрольну українській владі територію групу утримуваних осіб на Водохреща, 19 січня. Кількість осіб, яких можуть відпустити, не називалося.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 562 | Додав: adminA | Теги: Донбас, вихідні, ОБСЄ, 91 порушення режиму тиші | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]