Сб, 2024-04-20, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:31
За зміну назви країни проголосував парламент Македонії
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Парламент Македонії проголосував за зміну назви країни

Парламент Македонії у п’ятницю, 19 жовтня, більшістю голосів (80 зі 120) підтримав зміни до конституції, які дадуть країні нову назву – Північна Македонія.

Про це повідомляє DW.

Голосування в парламенті було визнано таким, що відбулося тільки з другої спроби. Результати першого були скасовані за наполяганням спікера, який вимагав поіменного голосування.

Це голосування стало реакцією на заклик Євросоюзу продовжити кроки з усунення конфлікту з Грецією.

Після провалу референдуму про вступ Македонії в ЄС і НАТО і про перейменування країни, визнаного недійсним через недостатню явку, Єврокомісія закликала Скоп’є вжити подальші кроки.

Як повідомлялося, 17 червня Греція і Республіка Македонія підписали угоду про перейменування останньої в Республіку Північна Македонія, що дозволило відкрити Скоп’є шлях до НАТО та ЄС. 30 вересня в Македонії відбувся референдум щодо зміни назви, проте явка населення була дуже низькою – менше 50%.

9 жовтня уряд Македонії прийняв пропозицію про внесення конституційних змін, щоб змінити назву країни на Республіка Північна Македонія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: парламент Македонії, зміна назви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]