Ср, 2024-04-24, 14:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Заборонили літати до країн Європи першій російській авіакомпанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

Євросоюз  опублікував  на своєму сайті офіційне повідомлення, що російська авіакомпанія "Скол" ("Skol airlines") включена до чорного списку через невідповідність стандартам безпеки.

"Скіл" став першою російською авіакомпанією, якій заборонили літати до Європи. Крім неї, до чорного списку також потрапили деякі авіакомпанії Венесуели, Суринаму, Нігерії, Ірану, Іраку та Зімбабве.

Авіакомпанії, які потрапили до чорного списку, теоретично можуть здійснювати польоти до Європи, орендуючи повітряні судна в інших компаній, на які не поширюється заборона. Проте, економічна доцільність таких польотів під питанням. Де-факто це рішення означає повну заборону для авіакомпанії літати не тільки в країни ЄС, а й у країни, в які вимагає перетину повітряного простору Європи.

Авіакомпанія «Скіл», заснована у 2018 році, здійснює перевезення вантажів, гасіння пожеж, медичні евакуації та аерозйомку, але більш відома тим, що пропонує чартерні рейси для керівників вищої ланки.

У 2015 році вертоліт авіакомпанії «Скіл», який перевозив співробітників нафтової компанії «РІТЕК Білоярськнафта» на замовлення «Лукойлу», зазнав катастрофи в Ханти-Мансійському автономному окрузі, загинуло четверо людей, які перебувають на борту. А у 2016 році літак цієї ж авіакомпанії розбився неподалік селища Старий Уренгой, загинули 19 людей. В обох випадках причиною авіакатастрофи стала помилка пілота.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 590 | Додав: adminA | Теги: заборона, російська авіакомпанія, країни європи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]