Пт, 2024-03-29, 15:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Заборону на експорт українського лісу Кабмін збирається скасувати. Його продаватимуть на аукціоні
Інші останні Економічні новини

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати заборону на експорт необробленої деревини та врегулювати цей ринок шляхом введення її продажу через аукціони. Про це йдеться в законопроекті №4286, зареєстрованому в Раді 22 березня 2016 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з пояснювальною запискою, прийнятий в минулому році мораторій на 10 років на експорт необробленої деревини суперечить зобов'язанням України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також умовам надання Україні міжнародної макрофінансової допомоги.

Кабмін пропонує вирішити проблему заборони експорту необробленої деревини комплексно, для чого міжвідомча робоча група на чолі із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Наталією Микольської розробила цей законопроект.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону "Про особливості державного регулювання діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів" (щодо мораторію на експорт лісо- і пиломатеріалів у необробленому вигляді). Цим документом було накладено 10-річний мораторій на вивезення цієї продукції за межі митної території України.

7 липня закон підписав президент Петро Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 683 | Додав: adminA | Теги: аукціон, експорт українського лісу, заборона, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]