Сб, 2024-04-20, 04:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Заборону на українські прапори 8 та 9 травня у Берліні скасували
Інші останні Новини Європейського Союзу

Напередодні поліція Берліну заборонила російські й українські прапори та оркестри навколо радянських меморіалів. Однак учора ввечері, 5 травня, адміністративний суд Берліна скасував цю заборону. Проте є нюанс. Про це повідомляє німецьке видання RBB.

Що сказали в суді

Адміністративний суд Берліна скасував заборону на розміщення українських прапорів на радянських меморіалах у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде. Однак, що цікаво, рішення стосується тільки українських прапорів та оркестрів. російські ж залишаються під забороною, пишуть у виданні.

Як зазначається, поліція також заборонила "вигуки, які за нинішньої ситуації можуть схвалювати, прославляти чи прославляти війну в Україні".

Заборону українських прапорів назвали законною

Українська асоціація "Віче" подала термінову заяву проти заборони прапора. І виграла справу. У розпорядженні суду йдеться про те, що заборона була "очевидно не закконою", адже "не було жодних доказів того, що громадська безпека була під загрозою".

"Будь-хто, хто використовує своє фундаментальне право публічно ідентифікувати себе як українську націю та визнати свої історичні жертви в розгромі націонал-соціалізму, не є загрозою цивільній безпеці", —заявив адвокат "Віче" Патрік Хайнеманн.

Як повідомляється, поліція Берліну оскаржувати це рішення не буде.

Раніше ЗМІ писали, що у Берліні в дні пам’яті загиблих у Другій світовій війні буде заборонено використання українських прапорів біля радянських пам’ятників. Разом з тим, поліція забороняла і використання російської символіки.

Нагадаємо, відтепер українські біженці зможуть оформити чи обміняти закордонні паспорти у Німеччині. МВС домовилося із берлінськими колегами про відкриття офісу ДП "Документ".

А також повідомляли про те, що господарем літніх Олімпійських ігор 2036 року може стати Берлін. Принаймні, столиця Німеччини має намір подати заявку на проведення Олімпіади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]