Чт, 2024-03-28, 23:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:31
Заборону закупівлі нафтопродуктів у РФ і скасування ввізного мита на імпортні б/у авто, крім російських, ініціює Яценюк
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює накладення заборони на закупівлю нафтопродуктів у Російській Федерації, пише Інтерфакс-Україна.

"Прошу Міністерство економіки опрацювати механізм заборони купівлі нафтопродуктів у країни-агресора, якою є РФ", - сказав він на засіданні уряду в середу, 6 квітня.

Прем'єр нагадав, що раніше Україна запровадила низку санкцій проти РФ, але нафтопродукти до відповідного переліку не потрапили. За словами Яценюка, після опрацювання, відповідне питання має бути розглянуто урядом на позачерговому засіданні в п'ятницю, 8 квітня.

Яценюк доручив профільним відомствам внести до парламенту законопроект про скасування ввізного мита на вживані автомобілі, виготовлені у будь-яких країнах, окрім РФ.

"Звертаюся до міністерств фінансів, економіки і ДФС із метою внесення до Верховної Ради України закону про скасування імпортного ввізного мита на вживані автомобілі", - сказав Яценюк.

За словами прем'єр-міністра, цей закон має поширюватися на всі імпортні автомобілі, окрім тих, які виготовлені в РФ.

"До мене прийшли десятки-сотні листів громадян, люди вважають, що це буде правильний крок, щоб зняти навантаження з громадян і збільшити можливості купувати автомобілі", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, з 10 січня 2016 року Україна запровадила повну заборону на ввезення російських товарів. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів України 30 грудня 2015 року у рамках заходів у відповідь на запровадження Російською Федерацією торговельного ембарго проти України.

Передбачається, що заборона діятиме до 5 серпня 2016 року або до скасування заборони на ввезення на митну територію РФ товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини з України. Серед заборонених товарів - м`ясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні вироби, горілка, пиво, сигарети, кондитерські вироби, корм для тварин, ряд хімікатів і залізничне обладнання.

Крім того, з 2 січня 2016 року почало діяти імпортне мито на російські товари.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: скасування ввізного мита, імпортні б/у авто, Яценюк, заборона закупівлі нафтопродуктів, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]