Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:41
Забута картина Пікассо, яка припадала пилом на складі музею 50 років, знайдена
Інші останні Новини світу
Забута картина іспанського художника Пабло Пікассо "Сидяча жінка в червоному капелюсі" півстоліття лежала на складі музею міста Евансвілль у штаті Індіана, США.

За повідомленнями іноземних ЗМІ картина була там абсолютно забутою. Як пояснили представники музею, картина була забута на складі через помилку каталогізації картин. Працівники музею переплутали назву техніки зображення "Gemmaux" з ім'ям автора, передає РИА "Новости".

Виявити "пропажу" вдалося завдяки аукціонному дому в Нью-Йорку, який проводив дослідження робіт Пікассо і звернувся в музей Евансвілль за консультацією.

Картина датується 1954-1956 рр. і виконана технікою зі скла "Gemmaux". Всього іспанський художник зробив близько 50 картин даною технікою.

"Сидяча жінка в червоному капелюсі" була передана американському музею в 1963 р. від індустріального дизайнера.

Нещодавно у Нью-Йорку знайдено картину одного з найбільших представників поп-арту Роя Ліхтенштейна "Електричний дріт", про місце зберігання якої нічого не було відомо останні 42 роки.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: картина Пікассо, складі музею 50 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]