Вт, 2024-04-23, 11:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:44
Задля енергетичної незалежності Греція розпочне розвідку власних газових родовищ — прем'єр країни
Інші останні Економічні новини

Греція розпочне розвідку вуглеводнів, вперше за останні 22 роки, аби звільнитися від енергетичної залежності.

"Греція прискорює розвідку вуглеводнів, наша країна може мати значні запаси газу", – сказав прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс

За його словами, розвідка газових покладів буде завершена до кінця наступного року, а перші розвідувальні буріння будуть здійснені ще до кінця 2023 року.

"Якщо у нас є корисні обсяги газу, ми замінимо імпорт національним багатством… Але ми маємо точно знати, чи є запаси газу, які є економічно вигідними", – сказав прем’єр.

За його словами, вторгнення рф в Україну виявило "структурну енергетичну слабкість Європи", що має наслідки для всіх громадян ЄС.
 
Зазначається, Греція покриває близько 40% своїх річних потреб в енергії за рахунок російського газу, також країна нарощує відновлювані джерела енергії.

Станом на 2 квітня литовські оператори газу перестали перекачувати російське блакитне паливо – там оголосили про повну енергетичну незалежність.

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що країна готова швидко відмовитись від російського природного газу і нафти.
    
Сполучені Штати та Європейська комісія створюють спільну робочу групу для забезпечення енергетичної безпеки України і Європи, а також зменшення залежності Європи від російського викопного палива.
    
Канцлер Німеччини Олаф Шольц знову виступив проти бойкоту імпорту енергоносії в рф.
    
США та Європейський Союз заблокували заявку Білорусі на вступ до Світової організації торгівлі (СОТ) через її співучасть у повномасштабному російському вторгненні в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 584 | Додав: adminA | Теги: розвідка газових родовищ, Греція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]