Чт, 2024-04-25, 03:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
Загальноєвропейське агентство з боротьби з відмиванням грошей має намір створити Брюссель
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європейський союз планує створити спеціалізований орган з боротьби з відмиванням грошей з прямими наглядовими повноваженнями над фінансовими організаціями.

Як повідомляє газета Financial Times, Єврокомісія вже цього місяця надасть законопроект про створення Агентства з боротьбі з відмиванням грошей (Anti-Money Laundering Authority, AMLA), яке повинно розпочати роботу в 2024 році. З 2026 року AMLA зможе контролювати транскордонні фінансові компанії і штрафувати фірми, що порушують правила боротьби з відмиванням грошей.

The Wall Street Journal пише, що Єврокомісія в рамках цієї ініціативи має намір домогтися також єдиного порядку застосування анти-відмивних норм у країнах-членах.

За оцінками FT, щороку в ЄС здійснюються підозрілі операції на сотні мільярдів євро, але реакція союзу стримується неоднорідною правозастосовною практикою в державах-членах і небажанням деяких країн повністю виконувати директиви з боротьби з відмиванням грошей. Створення нового агентства повинно буде вирішити цю проблему.

Зокрема, США застосували санкції за відмивання грошей до латвійського банку ABLV, причому сповістили про ці дії Брюссель лише за кілька хвилин до офіційного оголошення. Великий скандал, пов'язаний із відмиванням грошей, торкнувся також датського Danske bank.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 577 | Додав: adminA | Теги: брюссель, агентство з боротьби з відмиванням | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]