Пт, 2024-04-19, 03:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:04
Загинув у ДТП тренер першого чемпіона незалежної України з футболу
Інші останні Спортивні новини
Відомий український футбольний тренер Анатолій Заяєв, який привів сімферопольську "Таврію" до перемоги в першому чемпіонаті незалежної України з футболу, загинув в автомобільній катастрофі.

ДТП сталася на трасі Харків - Сімферополь, за два кілометри від Мелітополя. Як повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" співробітники запорізької ДАІ, які працювали в той момент на місці події, загиблим водієм однієї з машин виявився Заяєв.

Джип Honda, яким він прямував до Сімферополя, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем-евакуатором, який рухався у бік Запоріжжя. Від удару машина тренера спалахнула. На місці події працювали пожежники.

У прес-службі ФКА "Металург"(Запоріжжя) заявили, що шоковані тим, що стався. Керівництво клубу виїхало на місце події.

Заяєв народився 27 жовтня 1931 року в Сімферополі. Виступав за команду "Пищевик" (Сімферополь). За часів Радянського Союзу неодноразово ставав чемпіоном і призером УРСР, володарем Кубку УРСР, півфіналістом Кубку СРСР.

Тренерська кар'єра почалася в 1973 році. Працював з командами "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Атлантика" (Севастополь), "Таврія" (Сімферополь), "Конструкторул" (Кишинів, Молдова), СК "Миколаїв", "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Полісся" (Житомир), ФК "Черкаси". Переможець і призер чемпіонату СРСР серед колективів першої ліги, чемпіон Спартакіади України.

Під його керівництвом в 1992 році "Таврія" стала першим чемпіоном України, а в сезоні 1993-1994 років - фіналістом Кубка України. У сезоні 1997-1998 років виграв із СК "Миколаїв" чемпіонат першої ліги України.

З 11 липня 2012 року працював у запорізькому "Металургу" на посаді спортивного директора - начальника команди.

Раніше спортивний директор "Металурга" Заяєв повідомляв, що з другої частини сезону із запорізьким клубом буде працювати її екс-наставник Сергій Зайцев, який якраз і виводив "металургів" у Прем'єр-лігу в минулому сезоні, однак після цього на місце Зайцева прийшов Анатолій Бузник.

Нагадаємо, 23 червня, в ДТП на Полтавщині потрапив відомий атлет Юрій Малько. Від отриманих травм спортсмен помер у реанімації, не приходячи до тями. Малько був офіційно визнаний найсильнішою людиною України. Атлетові вдалося зрушити з місця і протягнути 8 метрів залізничний потяг з 22 вагонів загальною масою 500 тонн.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: футболу, ДТП тренер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]