Пт, 2024-03-29, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:35
Заяви рф про захоплення Соледара та оточення Бахмута в ISW спростували
Інші останні Новини з регіонів України

Згідно зі словами аналітиків, контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута.

Російським окупантам не вдалося захопили все місто Соледар на Донеччині. Фейкові заяви про нібито контроль над населеним пунктом, що поширюються російською стороною, з наступним оточенням Бахмута - не відповідають дійсності.

Про це йдеться у новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначається, російські війська не захопили весь Соледар, попри кілька брехливих заяв росіян про те, що місто впало і що Бахмут ризикує опинитися в неминучому оточенні.

За інформацією експертів, декілька російських джерел стверджували, що 10 січня «вагнерівці» просунулися на захід від Соледара. Засновник російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин спростував ці твердження, зазначивши, що сили групи «Вагнера» все ще борються з українськими захисниками.

У вівторок, 10 січня, ISW лише спостерігала візуальне підтвердження присутності «вагнерівців» у центрі Соледара. Однак реальність поквартального контролю над місцевістю в Соледарі «затемняється динамічним характером міських боїв», і російські окупаційні війська протягом кількох місяців значною мірою намагалися досягти значних тактичних успіхів у районі Соледара, йдеться в публікації.

При цьому, аналітики додали, що навіть якщо брати за чисту монету «найгучніші» заяви росіян та їх претензії, взяття Соледара не віщувало б негайного оточення Бахмута.

Згідно зі словами аналітиків, контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута, як раніше оцінювала ISW.

Нагадаємо, 9 січня Маляр розповіла про те, що росіяни розпочали новий потужний штурм Соледара, йдуть жорстокі бої. Бійці ЗСУ продовжують тримати оборону Соледара на Донбасі, у лавах ворожих військ дуже багато втрат.

У суботу, 7 січня, повідомлялося, що у Соледарі тривають тяжкі бої, але місто під контролем ЗСУ.

Добами раніше підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Раздолівка, Соледар, Бахмут на Донеччині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 549 | Додав: adminA | Теги: заяви РФ, Соледар, Бахмут, ISW | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]