Пт, 2024-03-29, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:25
Заяви захисту Корбана про фальсифікацію доказів у справі у ГПУ спростовують. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію адвокатів лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана про фальсифікацію доказів у справі та наголошують, що документи справжні й отримані з дотриманням вимог законодавства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після вчорашньої прес-конференції в засобах масової інформації захисники Геннадія Корбана сказали, що все, що ми показали, нібито сфальсифіковано. Наголошую: це не так - кожен папірець, який ми вчора продемонстрували, отриманий відповідно до вимог чинного Кримінального процесуального кодексу", - заявив слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Микола Макеєв на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, є відповідні протоколи обшуків і відео. Макеєв під час брифінгу продемонстрував журналістам ці протоколи та відеозаписи. "Про яку фальсифікацію вони (захисники - ред.) кажуть, я зрозуміти не можу", - наголосив слідчий.

Він висловив думку про те, що адвокати Геннадія Корбана оперують лише цим аргументом про начебто фальсифікацію справи. "Здійснюється колосальна робота слідчою групою, аналізується кожен папірець, який було вилучено під час обшуків, проведених відповідно до закону. Ще раз хочу наголосити, що всі документи є справжніми, а не сфальсифікованими, як стверджує сторона захисту",- заявив представник Генпрокуратури.

Як повідомлялося, 28 грудня Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і змінив запобіжний захід для лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана з домашнього арешту на утримання під вартою - до 25 лютого включно.

Корбана взяли під домашній арешт на початку листопада. Генпрокуратура оскаржила це рішення Печерського райсуду.

Проти Корбана розслідують кримінальні провадження за фактами захоплення в Дніпропетровську голови Держземагентства України та голови Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників (ч.2 ст.289, ст.349 КК України), створення й участь у злочинній організації (ч.1 ст.255 КК України), привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" (ч.5 ст.191 КК України) та перешкоджання діяльності виборчих комісій (ч.3 ст.157 КК України).

Досліджують також факти фіктивного підприємництва (ч.2 ст.205 КК), легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом (ч.2 ст.209 КК), й ухилення від сплати податків (ч.2 ст.212 КК України).

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, кого буде притягнуто до відповідальності.

А от на думку екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, жодних кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: фальсифікація доказі, ГПУ, заяви захисту Корбана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]