Пт, 2024-04-26, 00:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:26
Заявили про підтримку запропонованої Україною "формули миру" у Туреччині
Інші останні Політичні новини

Керівник турецького Міністерства закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина підтримує «формулу миру», яку пропонує Володимир Зеленський для закінчення війни в Україні. Про це він сказав на пресконференції, повідомляє місцеве агенство Anadolu.

«росія заявляє, що зараз готова до переговорів. Президент України Володимир Зеленський запропонував мирний план з 10 пунктів. Ми, як Туреччина, підтримуємо цей план і продовжуємо нашу роботу», — зазначив Чавушоглу.

При цьому, голова МЗС Туреччини додав, що його країна докладає великих зусиль у напрямку закінчення війни, та взаємодіє з обома сторонами: Україною та росією.

«Звичайно, наша мета — міцний мир і взаємоприйнятне рішення. Ми віримо, що ця війна закінчиться за столом переговорів. Чим швидше, тим краще», — сказав він.

Нагадаємо, у листопаді Володимир Зеленський на саміті G20 назвав десять умов для встановлення миру з росією.

5 січня Зеленський за підсумками телефонних переговорів із президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом заявив, що Туреччина готова взяти участь у реалізації української «формули миру».

Того ж дня президент України обговорив із президентом Латвії Егілсом Левітсом «формулу миру» та подальшу співпрацю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 637 | Додав: adminA | Теги: україна, Туреччина, підтримка, «формула миру» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]