Пт, 2024-04-19, 03:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:18
Захопили в полон армійського генерала солдати Вільної сирійської армії. Пропонують обмін
Інші останні Новини світу

Прихильники опозиції з Вільної сирійської армії оголосили, що захопили в полон армійського генерала і готові його обміняти на своїх соратників, повідомляє EFE.

Один з командирів Вільної сирійської армії Малік аль-Курди заявив, що в полон захоплений генерал Наїм Джаліль Ода. Обміняти його пропонується на кількох опозиціонерів, затриманих під час армійських спецоперацій в одному з передмість Дамаску, передає "Интерфакс".

Аль-Курди додав, що у влади Сирії залишилося приблизно дві доби для того, щоб вирішити, чи влаштовує їх такий обмін.

У разі відмови полоненого генерала можуть стратити. Де і коли було захоплено в полон високопоставленого військового, в повідомленнях ЗМІ не уточнюється.

Напередодні озброєні прихильники опозиції з Вільної сирійської армії підтвердили, що повністю втратили контроль над містом Ідліб, і з вечора вівторка це місто контролюють урядові війська.

За словами місцевих жителів, військові "обшукують будинок за будинком", але стрільби в місті не чутно з вечора вівторка.

Раніше, на початку березня, сирійській владі вдалося оволодіти одним з основних оплотів повстанців - містом Хомс.

Акції протесту в Сирії почалися майже рік тому і з часом вилилися у збройні зіткнення між опозицією і владою. За даними ООН, кількість загиблих до поточного моменту вже перевищила 8000 осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 959 | Додав: adminA | Теги: сирійської армії, полон генерала. Пропонують обмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]