Пт, 2024-04-19, 20:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Закликає "негайно" надати безпечний коридор для евакуації з Маріуполя Міжнародний Червоний Хрест
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  За повідомленням, МКЧХ «глибоко стривожений» ситуацією в Маріуполі.

Міжнародний комітет Червоного хреста закликає до безпечної евакуації цивільних та поранених із блокованого Маріуполя. Про це йдеться в заяві організації 24 квітня.

За повідомленням, МКЧХ «глибоко стривожений» ситуацією в Маріуполі.

«Терміново потрібен негайний та безперешкодний гуманітарний доступ, аби дозволити тисячам цивільних та сотням поранених добровільний та безпечний вихід із міста, в тому числі – з району заводу «Азовсталь», – закликає Червоний хрест.

Організація заявляє, що «багато разів» закликала надати гуманітарний коридор цивільним із Маріуполя та інших міст, де їм загрожує небезпека.

«Як нейтральний та безсторонній посередник, МКЧХ готовий допомогти сторонам конфлікту розробити практичні та робочі домовленості, аби забезпечити добровільну евакуацію тим, хто її потребує. Команди (організації – ред.) перебувають на місці, готові сприяти організації безпечного проходу, щойно буде досягнута угода та надано гарантії безпеки», – додає пресслужба.

Діяльність МКЧХ зазнавала критики з боку української влади та правозахисників від початку широкомасштабного вторгнення Росії. Зокрема, звинувачення стосувалися того, що представники організації, на думку української громадськості, недостатньо зробили для запобігання гуманітарній катастрофі в Маріуполі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 460 | Додав: adminA | Теги: Маріуполь, коридор, евакуація, Міжнародний Червоний Хрест | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]