Чт, 2024-03-28, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:41
Закликав розвідку "відкрити очі" Зеленському Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Порошенко закликав розвідку "відкрити очі" Зеленському

Лідер партії "Європейська стратегія" п'ятий президент Петро Порошенко вважає категорично неприйнятною заяву чинного глави держави Володимира Зеленського щодо втрати Росією контролю над найманцями на Донбасі.

Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook.

"Сьогодні ми почули дуже небезпечну заяву, нібито Росія перестала контролювати збройні сили, які розташовані на окупованій території. Це абсолютно не відповідає дійсності. Виглядає так, що українське керівництво запрошує Росію на окуповану територію, щоб легітимізувати окупацію. Це категорично неприйнятно", - сказав Порошенко.

У цьому контексті він закликав розвідувальні органи поінформувати керівництво держави, що кожну посаду в незаконних збройних формуваннях на Донбасі, починаючи з командира взводу, обіймають кадрові офіцери збройних сил Російської Федерації.

"Росія повністю тримає все під контролем на рівні взводу, роти, батальйону, бригади, армійського корпусу - і першого (Донецьк- ред.), і другого (Луганськ - ред.), які входять до складу Збройних сил Росії. Наголошую, що і відповідальність за смерть двох українських героїв, які загинули протягом останніх 24 годин, і шістьох поранених несе Російська Федерація - наказ віддавали російські командири", - акцентував Порошенко.

Він висловив сподівання, що заклик припиняти стріляти, висловлений Президентом Зеленським в інавгураційній промові, - це був не наказ українським військам припинити стріляти у відповідь.

Раніше на сайті Президента з’явилося повідомлення, де процитовані слова глави держави Володимира Зеленського, який заявив: "Кричуще порушення Мінських угод – застосування артилерії – свідчить, щонайменше, про часткову втрату управління та контролю над найманцями. Ми сподіваємося, що російська сторона відновить контроль над цими підрозділами".

7 червня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася. За даними штабу ООС, російсько-окупаційні війська, порушивши умови Мінських домовленостей, атакували підрозділи ООС у районі населеного пункту Новолуганське із застосуванням артилерії. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє військовослужбовців Об'єднаних сил, ще 11 бійців зазнали поранень і травм різного ступеня тяжкості.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: розвідка, відкрити очі Зеленському, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]