Вт, 2024-04-16, 10:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:24
Закохані у день Валентина йдуть до Самбірського храму, де зберігаються мощі святого
Інші останні Новини з регіонів України

До міста Самбора, що на Львівщині, сьогодні, 14 лютого, здійснюють паломництво закохані пари з усієї України та іноземні туристи.

У місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці у саркофазі зберігаються мощі Святого Валентина, передає УНІАН.

Напередодні, 13 лютого, у храмі відбувся святковий молебень. А 14 лютого з 06.00 саркофаг з мощами Святого Валентина перенесли з бічного престолу храму на центральний тетрапод до почитання, де усі охочі можуть прикластися, доторкнутися до реліквії, попросити помочі чи заступництва.

За словами керівництва храму, у День святого Валентина до храму щорічно приїжджає велика кількість туристів з усієї України та іноземці, переважно сусіди-поляки, які цього дня рейсовими та туристичними автобусами здійснюють паломництво до Самбора.

Довідка. Мощі покровителя закоханих святого Валентина, знаходяться у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (УГКЦ) у місті Самборі з 13 травня 1779 року. Автентичність останків підтверджує документ Папи Римського від 1759 року.

Архівні матеріали свідчать, що святий Валентин був покровителем колишньої Пермсько-Самбірської єпархії УГКЦ. Через це місцевій пастві передали з Італії невелику скляну труну, в якій заковано фрагмент черепа та кілька кісток, а також камінь, який, вважається, походить з гробу святого та капсулу з миром.

Решта кісток святого Валентина, як описують церковні джерела, знаходяться у столиці Італії, в Болоньї, кількох містах Франції, шотландському Глазго та у польській Познані.

Численні факти засвідчують, що той, хто доторкнеться до скляної труни з мощами святого Валентина, переживе велику любов, матиме щасливу сім'ю.

11 лютого в прокат виходить збірка найкращих українських короткометражних стрічок останніх років, сюжет яких, так чи інакше, присвячено темі кохання.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: Закохані, мощі святого, Самбірський храм, День Валентина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]