Чт, 2024-03-28, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Закон про евтаназію в Австрії набув чинності: кому дозволять добровільно піти з життя
Інші останні Новини світу

В Австрії з 1 січня набув чинності закон, що дозволяє евтаназію невиліковно хворих. Парламент країни схвалив добровільний відхід з життя за медичними показниками в грудні 2021 року.

Право звертатися до влади з проханням про допомогу добровільно піти з життя отримають смертельно хворі, а також ті, хто страждає невиліковними захворюваннями. Процедура евтаназії строго регламентується.

Кожен випадок незалежно один від одного розглядатимуть два лікарі. Один з них повинен бути фахівцем в області паліативної допомоги.

Бажаючі покінчити з собою повинні надати підтвердження діагнозу і довести, що вони в змозі самостійно приймати рішення.

Після схвалення лікарів, пацієнти повинні будуть чекати від 2 до 12 тижнів, залежно від стану здоров'я. Протягом цього часу вони повинні ще раз зважити своє рішення. Після цього терміну подається офіційна заява юристам і нотаріусам. Потім надається можливість зробити покупку смертельного препарату в спеціалізованих аптеках. Їх назви не будуть публічно рекламуватися.

Нагадаємо, парламент Австрії 17 грудня 2021 року схвалив закон, який дозволяє хронічно або невиліковно хворим людям висловлювати свою волю до смерті у строго певних обставинах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 515 | Додав: adminA | Теги: Австрія, життя, дозвіл, евтаназія, закон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]