Сб, 2024-04-20, 06:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:13
Закон про Фонд енергоефективності Рада ухвалила
Інші останні Економічні новини

Рада ухвалила закон про Фонд енергоефективності

Народні депутати ухвалили в цілому законопроект №5598  про Фонд енергоефективності.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 278 народних депутатів.

Цей Закон визначає правові, економічні та організаційні засади утворення та діяльності Фонду енергоефективності.

"Фонд енергоефективності утворюється з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження (далі - заходи з енергоефективності), зокрема в житловому секторі, з урахуванням національного плану щодо енергетичної ефективності, зменшення викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, впровадження acquis communautaire Європейського Союзу та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності", - йдеться у законі.

Також зазначається, що річний бюджет Фонду формується за рахунок коштів Державного бюджету України та коштів, які Фонд отримує як гранти або залучає в інший спосіб з будь-яких інших джерел, не заборонених законом, з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом.

При цьому обсяг державних коштів у бюджеті Фонду має бути достатнім для досягнення мінімальних цілей у сфері енергоефективності, визначених міжнародними зобов’язаннями України. З цією метою Кабінет міністрів України може збільшити статутний капітал Фонду або надати Фонду додаткову державну підтримку з Державного бюджету України з урахуванням вимог бюджетного законодавства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 712 | Додав: adminA | Теги: рада, закон, Фонд енергоефективності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]