Чт, 2024-04-25, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:49
Закон про припинення дії Договору про дружбу з РФ Порошенко підписав. ВIДЕО
Інші останні Офіційні новини

  Порошенко підписав закон про припинення дії Договору про дружбу з РФ. ВIДЕО

Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення з квітня 2019 року дії Договору про дружбу з РФ.

Як передає Цензор.НЕТ, про це Порошенко повідомив в Твіттері.

 

"Непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ потрібно розглядати не як епізод, а як частину нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим і переорієнтацію на Європу", - написав він.

Нагадуємо, Верховна Рада 6 грудня прийняла Закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", внесений президентом. За ухвалення відповідного рішення проголосували 277 народних депутатів.

6 вересня 2018 року РНБО ухвалила рішення про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року, термін дії якого закінчується 31 березня 2019 року.

17 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО.

3 грудня Порошенко вніс в Раду законопроект про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Зазначимо, Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною, який назвали "Великим договором", був підписаний 31 травня 1997 року тодішніми президентами двох країн Леонідом Кучмою і Борисом Єльциним.

Країни офіційно визнали кордони один одного і закріпили принципи стратегічного партнерства і повагу територіальної цілісності. Після окупації Росією Криму та початку конфлікту на Донбасі в 2014 році в Україні неодноразово звучали заклики розірвати цей договір через порушення Кремлем територіальної цілісності України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Порошенко, РФ, припинення дії Договору про дружбу, закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]