Сб, 2024-04-27, 07:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:00
Закон щодо облаштування державного кордону Рада прийняла
Інші останні Політичні новини

Рада прийняла закон щодо облаштування державного кордону

Новим документом визначаються розміри земельних ділянок для зведення на них захисних споруд.

Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону» (№0905). Закон підтримали 288 народних депутатів, передає відділ комунікацій МВС.

Ним визначаються розміри земельних ділянок, наданих органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об'єктів прикордонної інфраструктури, шириною 30-50 метрів уздовж всієї лінії державного кордону.

Також важливим є звільнення органів прикордонного відомства від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Відповідні зміни внесені до Земельного кодексу, Водного кодексу, Закон України «Про державний кордон України».

Метою прийняття цього акта є створення умов для інженерно-технічного облаштування державного кордону України з суміжними державами, перш за все з РФ, з метою забезпечення національної безпеки і оборони, виконання ДПСУ завдань з охорони і захисту державного кордону шляхом нормативно-правового визначення розмірів земельних ділянок, наданих органам ДПСУ.

Крім того, цей закон саме на часі, оскільки до цього жодним нормативно-правовим актом не було визначено розміру земельних ділянок, наданих органам ГПСУ для створення прикордонної інфраструктури на кордоні.

Передбачається, що закон набере чинності з 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, справу про розкрадання на проекті «Стіна», який передбачав будівництво фортифікаційних споруд на кордоні Чернігівської, Сумської та Харківської областей у 2014 році, передали в суд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: рада, закон щодо облаштування державного | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]