Вт, 2024-04-23, 20:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:47
Закони про статус Донбасу та амністію бойовиків КСУ відмовився розглядати
Інші останні Політичні новини

КСУ відмовився розглядати закони про статус Донбасу та амністію бойовиків

Закони про статус Донбасу та амністію бойовиків не будуть перевіряти на конституційність

Конституційний суд України відмовився перевіряти конституційність законів про особливий статус Донбасу та амністію бойовиків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення на сайті суду.

Повідомляється, що 27 січня Велика палата Конституційного суду відмовила у розгляді конституційного подання 53 депутатів Верховної ради 8-го скликання, яке ініціювало ще "Об'єднання "Самопоміч".

Нардепи просили визнати неконституційними закони "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей" та "Про недопущення переслідування і покарання учасників подій на території Донецької та Луганської областей"

Рішення КСУ є остаточним і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, дане подання було подано до КСУ в липні 2019 року.

Раніше помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що "формулу Штайнмайєра", яка регулює проведення місцевих виборів в ОРДЛО, імплементують у нинішній закон про особливий статус Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: амністія бойовиків, КСУ, статус Донбасу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]