Сб, 2024-04-20, 12:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:50
Законопроект про Антикорупційний суд у Раді зареєстрували
Інші останні Політичні новини

  У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про Антикорупційний суд, інформує голова комітету з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч").

"Зареєстрували законопроект, проведення якого, я думаю, буде одним з найбільш важких і важливих завдань цього року. Йдеться про Антикорупційний суд", - написав Соболєв на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook у середу 1 лютого.

За його словами, завдання парламентаріїв – "створити в Україні хоча б один суд, де можуть отримати справедливий вирок вищі посадові особи держави".

Народний депутат розповів, що законопроект пропонує створити Вищий антикорупційний суд, що розглядатиме справи, підслідні Антикорупційному бюро та Антикорупційній прокуратурі. Передбачається, що в Антикорупційному суді працюватимуть 70 суддів. Судді даватимуть дозволи на прослуховування, арешт і відсторонення від роботи топ-клептократів, а також виносити їм вироки. Крім цього, законопроект пропонує створити спеціальну палату з 30 суддів у Верховному суді, як апеляційну інстанцію.

"Всім антикорупційним суддям має бути встановлена висока плата і надана цілодобова охорона", - зазначив народний депутат.

Соболєв також повідомив, що для відбору суддів для роботи в Антикорупційному суді, окрім Громадської ради чеснот, запропоновано залучити представників США, країн ЄС, Великої Британії.

Раніше президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо зазначив, що корупція залишається дестабілізівним фактором для судової системи в Україні. Крім того, Антикорупційний суд в Україні є необхідністю, і Венеціанська комісія готова підтримати його створення, заявив Джанні Букіккіо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1116 | Додав: adminA | Теги: рада, законопроект про Антикорупційний су | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]