Пт, 2024-03-29, 14:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Законопроект Зеленського про незаконне збагачення депутати підтримали
Інші останні Політичні новини

  Депутати підтримали законопроект Зеленського про незаконне збагачення

Верховна Рада прийняла в першому читанні поданий президентом Володимиром Зеленським законопроект №1031 про конфіскацію незаконних активів чиновників і представників місцевого самоврядування. Законопроект підтримали 316 депутатів, 0 проголосували проти, 38 утрималися, 46 не голосували.

Як повідомляє Liga.net, фракція «Європейська солідарність» утрималася при голосуванні.

Слід зазначити, законопроект повертає до Кримінального кодексу статтю про незаконне збагачення, яка раніше була виключена як така, що не відповідає Конституції за рішенням КСУ. Згідно з новою редакцією статті, придбання держчиновником або представником місцевого самоврядування активів, які більше ніж на 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищують його законні доходи, буде каратися позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, відповідно до законопроекту президента України Володимира Зеленського, поданому на розгляд Верховної Ради IX скликання, про покарання за незаконне збагачення, в якості покарання передбачається позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із забороною заняття певних посад протягом трьох років і конфіскація активів, визнаних придбаними внаслідок корупційних правопорушень.

В Офісі президента Володимира Зеленського хочуть, щоб громадяни активніше повідомляли про відомі їм факти корупції. Вже восени новий парламент може прийняти закон, в якому буде передбачено не тільки захист викривачів, але і виплату їм винагороди – до 10% від суми відшкодованих до держбюджету збитків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: незаконне збагачення, депутати, законопроект Зеленського | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]