Пт, 2024-04-19, 09:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:51
Залишив комісію з енергетики депутат Сейму Литви, якого підозрюють у зв'язках з "Газпромом"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Депутат парламенту Литви Артурас Скарджюс, щодо якого відбулося слідство у зв'язку з появою у його сім'ї надприбутків, вийшов із парламентської комісії з питань енергетики.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Після констатації з боку Антикорупційної комісії Сейму Литви, що, працюючи в секторі відновлюваних джерел енергії, член Соціал-демократичної трудової партії Артурас Скарджюс міг спровокувати конфлікт громадських і приватних інтересів, парламентарій повідомив про вихід з парламентської комісії з питань енергетики.

"З урахуванням тиску і щоб не псувати нерви собі і іншим, я за власним бажанням прошу викреслити мене з членів комісії з питань енергетики, не хочу більше мати справи з цими брудними процесами", - заявив він у вівторок в Сеймі, коли парламентарії зробили перерву в обговоренні висновків Антикорупційної комісії.

Повідомляється, що Антикорупційна комісія встановила, що при наявності власних інтересів у сфері відновлюваних джерел енергії, Скарджюс міг порушити при внесенні ним поправок до законів положення про суміщення громадських і приватних інтересів на державній службі.

Як відомо, дружина Скарджюса надала позику білоруському підприємству з вироблення електроенергії "ІнвестЕнергоСтрой", де їй належить 20% акцій. Позику цьому підприємству надав і банк російського газового концерну "Газпром" - "Бєлгазпромбанк".

Раніше повідомлялося, що у Литві розпочали слідство щодо депутата парламенту у зв'язку з появою у його сім'ї надприбутків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 630 | Додав: adminA | Теги: енергетика, газпром, комісія, депутат Сейму Литви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]