Вт, 2024-04-16, 15:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
Запис телефонних переговорів із членами ДРГ заслухав суд у справі Єрофєєва та Александрова
Інші останні Кримінальні новини

В судовому засіданні у справі двох російських військовослужбовців, співробітників ГРУ РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова було заслухано запис телефонних переговорів членів диверсійно-розвідувальної групи (РДГ), до якої належали обвинувачені, передає УНІАН.

На сьогоднішньому засіданні Голосіївського районного суду сторона обвинувачення оприлюднила перехоплені записи телефонних переговорів між членами ДРГ.

Виходячи з оприлюднених переговорів, стало зрозуміло, що диверсанти вели активний пошук Александрова та Єрофєєва після того, як вони вступили в бойове зіткнення з бійцями Збройних Сил України. Також із запису зрозуміло, що інші члени диверсійно-розвідувальної групи боялися, що Александров та Єрофєєв потраплять у полон.

Командир групи давав доручення своїм підлеглим знайти Александрова та Єрофєєва. Запис завершується тим, що стає відомо, що російські спецпризначенці перебувають у полоні.

Наступне судове засідання у справі Єрофєєва та Александрова призначено на 3 грудня.

Захист Єрофєєва та Александрова збирається викликати до суду свідків із Росії та "ДНР"-"ЛНР"

Захист російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова планує викликати до суду свідків, які можуть надати покази, що свідчитимуть про їхню невинуватість. Про це журналістам сказала адвокат Євгена Єрофєєва Оксана Соколовська.

Вона зазначила, що у захисту є свідки, які можуть дати докази невинуватості Александрова та Єрофєєва, і що частина з них готова прийти в суд.

Адвокат також уточнила, що частина з них є громадянами Російської Федерації, і вони зможуть прибути до України, а ті свідки, які перебувають на території так званих "ЛНР" та "ДНР", зможуть свідчити за допомогою конференц-зв`язку.

"Мають бути заслухані всі свідки, а яким чином, це буде вирішуватись пізніше. Частково свідки свідчитимуть дистанційно, а частково на судовому засіданні", - сказала Соколовська.

У свою чергу прокурор відділу Головної військової прокуратури Олександр Климович зазначив, що сторона обвинувачення не проти заслуховування свідків дистанційно. Головне, щоб це було у відповідності до Кримінального процесуального кодексу.

Також він поінформував, що на етапі досудового слідства органи прокуратури спрямували запит до Росії з проханням забезпечити покази родичів та командирів Єрофєєва та Александрова. Українська прокуратура отримала відповідь, але Климович сказав, що оприлюднить її в судовому засіданні.

Александрова та Єрофеєва затримали 16 травня у Луганській області, у районі міста Щастя, під час бою, в якому загинув український військовослужбовець.

На допитах вони заявили, що служать у російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обоє затриманих звільнилися з лав збройних сил ще у грудні минулого року.

При цьому на суді обидва росіянина назвали себе безробітними і заявили, що під час проведення допитів українські силовики чинили на них тиск і застосовували тортури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 783 | Додав: adminA | Теги: справа Єрофєєва та Александрова, Суд, запис телефонних переговорів, члени ДРГ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]