Чт, 2024-04-25, 19:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:58
Запропонував взяти під охорону всі суди Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Кабінет міністрів має прискорити розгляд постанови, якою буде забезпечено державну охорону судів, заявив президент України Петро Порошенко під час засідання Ради з питань судової реформи.

«Якщо суди не охороняються, можна забути про незалежність. Тому я звертаюсь до Кабінету міністрів прискорити розгляд постанови, яка забезпечує належну охорону судів і вирішити це питання якомога швидше», – заявив Порошенко, якого процитував Укрінформ.

Перед цим голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що ця постанова через неузгодженість між різними органами вже тривалий час не може бути ухвалена урядом.

«Ми також відпрацьовуємо механізми співпраці з іншими гілками влади, щоб забезпечити незалежність суддів у повній мірі. І я буду в цьому ключі звертатися як голова ВРП і до президента України, і до Кабінету міністрів, бо досі не прийнято постанову про охорону судів.

Вона знаходиться досить тривалий час на розгляді Кабінету міністрів і лише неузгодженість між певними органами, які мусять здійснювати цю охорону, призводить до кричущих випадків: понад 83 звернення на сьогоднішній день у Вищій раді правосуддя від суддів. Причому, випадки нападів на суддів прямо у залі судів», – сказав він.

Нагадаємо, Порошенко надав Бенедисюку державну охорону після нападу на нього.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: Суди, охорона, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]