Чт, 2024-05-09, 08:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:38
Запущено спецпрограму - військові зможуть провести відпустку за кордоном
Інші останні Туристичні новини

В першу чергу програма розрахована на тих, хто отримав поранення і проходить реабілітацію.

В Україні запустили першу від початку повномасштабного вторгнення програму з відновлення військовослужбовців на закордонних морських курортах. Про це повідомив український туроператор "Join UP!", який є ініціатором програми.

"Завдяки воїнам Україна продовжує жити, тому забезпечити їм якісні умови для відновлення сил — наш обов’язок. Відпочинок дуже добре впливає на самопочуття будь якої людини, а у випадку з військовослужбовцями може відігравати потужну роль у підтримці або відновленні морального духу, фізичного та ментального здоров'я наших захисників", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в межах цієї програми на єгипетських курортах Червоного моря вже відпочили 396 військовослужбовців та 22 члени їхніх родин. За результатами їх опитування організатори планують внести корективи в програму і врахувати специфічні потреби військовослужбовців, оскільки для 40,9% з них ця закордонна відпустка була частиною реабілітаційного періоду після поранення.

Зокрема, військовослужбовці зазначили, що в місцях закордонного відпочинку для них важлива наявність оздоровчих процедур і масажів, доступ до басейнів та пляжів з урахуванням потреб людей із пораненнями. Також бійці кажуть, що важливою умовою приємного відпочинку за кордоном для них є відсутність там громадян країни-агресора.

"Військові не хочуть чути російську мову чи музику, а отже туріндустрії й українській дипломатії ще необхідно багато працювати, щоб створити дійсно безпечний простір для наших громадян за кордоном", – зазначили в компанії.

Реабілітація поранених на війні українців

Нещодавно в ЗМІ вийшло велике інтерв’ю із заступницею голови Національної служби здоров’я України Тетяною Бойко, присвячене питанням та проблемам реабілітації військових та цивільних, що отримали важкі поранення.

Вона зазначила, що сьогодні в Україні понад 430 медичних закладів надають послуги з реабілітації. Причому пацієнт може вільно обирати будь-який з них, маючи обмеження лише у спеціалізації конкретного закладу.

На думку Бойко, після війни Україна матиме найбільший в світі досвід із реабілітації людей після бойових поранень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 453 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]