Пн, 2024-04-29, 11:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
Запустивши на орбіту понад 5000 супутників Starlink, SpaceX встановила рекорд
Інші останні Новини світу науки і технологій

Компанія SpaceX, заснована підприємцем Ілоном Маском, досягла нового важливого етапу в розгортанні глобальної мережі інтернет-супутників Starlink, запустивши на орбіту додаткові 22 апарати. Згідно з даними відомого астрофізика і фахівця із супутникового стеження Джонатана МакДауелла, загальна кількість супутників Starlink, запущених у космос, перевищила 5000. До останнього запуску цей показник становив 4983.

Ракетою для останньої місії вже традиційно стала Falcon 9, яка стартувала з космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 01:05 за Гринвічем у неділю, 27 серпня.

Важливо зазначити, що приблизно через 8,5 хвилин після старту, перший ступінь ракети Falcon 9 успішно повернувся на Землю, приземлившись на безпілотну платформу SpaceX, розташовану в Атлантичному океані.

Слід підкреслити, що ця місія стала третьою успішною для цієї конкретної ракети-носія. 22 нові супутники Starlink були успішно виведені на низьку навколоземну орбіту через 65 хвилин після старту ракети.

Якщо говорити конкретніше, то за останні роки компанією SpaceX було запущено 5005 космічних апаратів. З них 4661 наразі перебуває на навколоземній орбіті, а експлуатується – 3936 супутників.

На цю мить сформоване угруповання Starlink вже є значним досягненням. Однак компанія SpaceX планує продовжити його розширення. У компанії вже є дозвіл на виведення в космос 12 тисяч телекомунікаційних супутників, а її довгострокова мета полягає у створенні угруповання з 30 тисяч апаратів.

Цей крок підтверджує стрімку еволюцію компанії SpaceX та її значний внесок у розвиток глобальних комунікаційних технологій. Створення ж масштабної мережі інтернет-супутників значно поліпшить доступ до високошвидкісного інтернету в найвіддаленіших куточках нашої планети.

Нагадаємо, позначку в 4000 апаратів компанія SpaceX подолала у травні поточного року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 332 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]