Вт, 2024-03-19, 12:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:32
Зараз йде скайп-конференція учасників мінських переговорів, а зустріч можлива 21 грудня - Штайнмаєр
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в даний час відбувається скайп-конференція учасників тристоронньої контактної групи, і сподівається, що за результатами цієї конференції вдасться вже в неділю 21 грудня в Мінську провести зустріч учасників групи.

"Зараз у форматі мінських домовленостей проходить відеоконференція в Мінську з усіма учасниками. Я виступаю за те, щоб після цієї відеоконференції відбулася і фізична зустріч між усіма учасниками мінських переговорів, і для того, щоб уже в неділю, можливо, відбулася така зустріч. Для цього ми повинні працювати і для цього є підстави", - сказав він на брифінгу в п'ятницю 19 грудня у Києві після переговорів в адміністрації президента України, передає "Інтерфакс-Україна".

Голова МЗС Німеччини висловив задоволення, що після оголошення перемир'я на сході України суттєво зменшилася кількість вбитих і поранених.

За його словами, важливо досягти конкретних домовленостей в плані створення буферної зони, в питанні обміну полоненими, в питанні облаштування лінії розмежування і з питань надання гуманітарної допомоги у зв'язку з настанням холодів.

Міністр також підкреслив важливість збереження формату мінських переговорів, в результаті яких була досягнута домовленість про встановлення лінії розмежування в Донбасі, "і військовим вдалося досягти політичної домовленості та політичного формулювання, яке сприймається усіма протиборчими сторонами".

"У всякому разі, важливо, щоб формат, в якому проходили ці переговори, було продовжено, і щоб тристороння контактна група продовжила свою роботу", - сказав він.

"Якщо все-таки така зустріч відбудеться і якщо в її результаті вдасться досягти конкретних домовленостей, це був би хороший результат перед Новим роком... для народу України, який заслуговує кращого", - підсумував Штайнмаєр.

Раніше повідомлялося, що чергова зустріч тристоронньої контактної групи щодо ситуації в Донбасі була запланована в Мінську на 9 грудня, не відбулася через неготовність лідерів бойовиків предметно домовлятися про припинення вогню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: зустріч, скайп-конференція учасників мінськи, 21 грудня, Штайнмаєр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]