Ср, 2024-04-24, 10:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:35
Засудили посилення агресії РФ проти України усі тридцять країн-членів НАТО - Блінкен
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що був приємно вражений консолідованою позицією всіх країн-членів НАТО, які всі як один засудили посилення агресії РФ проти України.

Про це він сказав у Брюсселі під час спільної з міністром оборони США та генсеком НАТО пресконференції за результатами засідання Північноатлантичної ради.

«Мене вразило те, що під час засідання Північноатлантичної ради, коли я слухав кожного окремого союзника, всі тридцять (країн-членів Альянсу – ред.) висловили занепокоєння та рішучість побачити, як Росія робитиме кроки для деескалації напруженості, яку вона створила», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що стурбованість викликають не тільки агресивні дії РФ, але також її риторика, спрямована проти України.

«Ми бачили достовірні доповіді щодо нарощування (російських – ред.) військ в окупованому Криму та поблизу кордонів України», - зауважив Блінкен. Він підкреслив, що це досягло такого рівня, який не спостерігався з моменту російського вторгнення в 2014 році.

«Ми також побачили продовження атак очолюваних Росією сил в районі лінії розмежування на сході України», - зазначив держсекретар США. Він підкреслив, що з кінця березня внаслідок цих атак загинули 12 українських військових.

Але разом з тим, за його словами, Україна продемонструвала реальну стриманість на тлі російських провокацій.

«Саме тому ми фокусуємо нашу увагу на цьому питанні, саме через це занепокоєний Альянс, і ми всі поділяємо спільну стурбованість», - підкреслив Блінкен.

Під час засідання Північноатлантичної ради в середу в Брюсселі країни-члени Альянсу обговорили, зокрема, ескалацію з російського боку. Напередодні в штаб-квартирі НАТО відбулося позачергове засідання Комісії Україна-НАТО, ініційоване українською стороною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 585 | Додав: adminA | Теги: засудження агресії РФ, усі тридцять країн-членів НАТО, україна, Блінкен | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]