Чт, 2024-04-18, 03:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
Затримали групу серійних злодіїв на Житомирщині
Інші останні Кримінальні новини

Близько півсотні крадіжок з квартир, будинків та дач на рахунку злочинної групи, затриманої оперативниками карного розшуку. Протягом майже півроку невідомі обкрадали жителів одразу декількох сусідніх районів області: Володарськ-Волинського, Житомирського, Коростишівського та Черняхівського. Врешті правоохоронці зупинили нічні вояжі по чужих хатах, повідомили в прес-службі УМВС України в Житомирській області.

Протягом однієї ночі невідомі обікрали магазин, сільраду й амбулаторію с. Піски Житомирського району. Злодії розбивали вікна і відгинали металеві ґрати або ламали дверні замки. У кожному з випадків знаходили слабке місце в захищеності приміщення і використовували його. З магазину забрали продукти і спиртне, із сільської ради - комп'ютерну техніку, з медпункту - тонометр, медичну сумку і таблетки. Зловмисники не гребували нічим.

Повідомлення про аналогічні крадіжки, скоєні цієї ж ночі, надійшли в Житомирський РВ УМВС та з сіл Заможне, Болярка і Вигода. Там були обкрадені відповідно сільська рада, відділення поштового зв'язку і магазин.

За всіма повідомленнями виїжджали співробітники слідчо-оперативної групи райвідділу, які з'ясовували обставини подій безпосередньо в селах і розшукували очевидців або випадкових свідків.

За словами начальника Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктора Бугира, було проведено цілий комплекс оперативно-розшукових дій, опитано велику кількість людей і оброблений великий масив інформації, поки вдалося встановити особи підозрюваних. Однією з зачіпок були повідомлення місцевих жителів про те, що або напередодні, або в день крадіжок в селах бачили білий мікроавтобус.

Зрештою, під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях та домогосподарствах підозрюваних були вилучені крадені речі, серед них - комп'ютерна та побутова техніка, електроінструмент, газові плити, меблі та багато іншого.

На даний момент затримані троє підозрюваних, всі вони є жителями обласного центру або Житомирського району.

За словами тимчасового виконувача обов'язків начальника УМВС Житомирської області Василя Дячука, за попередніми даними молоді люди причетні до не менш ніж півсотні крадіжок. За всіма фактами ведуться кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 6 років.

Раніше повідомлялося, що Донецька область - лідер за кількістю надзвичайних ситуацій за 2012 рік. За 9 місяців 2012 року, порівняно з аналогічним періодом 2011 року, збільшення кількості надзвичайних ситуацій сталося в АР Крим, Києві, Херсонській, Житомирській, Київській і Сумській областях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: Житомирщині, серійних злодіїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]