Вт, 2024-03-19, 10:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Завершує процес націоналізації іспанської нафтогазової компанії YPF Аргентина
Інші останні Новини світу

Аргентина остаточно завершить процес націоналізації нафтогазової компанії YPF в найближчий понеділок, 4 червня, коли відбудуться збори акціонерів компанії.

Про це повідомляє РИА "Новости" з посиланням на канал Telesur і на міністра федерального планування південноамериканської країни Хуліо де Відо.

51% акцій YPF раніше належав іспанській компанії Repsol і був повернений Аргентині відповідно до рішення президента Крістіни Киршнер в квітні цього року. Цей крок викликав неоднозначну реакцію в світі: багато країн засудили Буенос-Айрес за ухвалення такого рішення.

За словами заступника міністра економіки Аргентини Алекса Кісиілофа, Repsol не вкладала коштів у розробку родовищ в Аргентині для того, щоб змусити країну зрівняти внутрішні ціни на паливо зі світовими.

Кісілоф відкинув можливість прив'язки внутрішньої ціни на паливо до світових показників в Аргентині.

За його словами, політика Repsol припускала постійне зниження рівня виробництва компанією YPF у нафто- і газодобуванні.

"Вони тепер можуть спробувати звалити провину на кого завгодно - уряд, світова криза, проблеми Іспанії (у економіці), на Пресвяту Трійцю, та на кого хочуть, - але такою була комерційна політика Repsol і вона лише посилювалася б найближчими роками", - сказав аргентинський чиновник.

Як повідомлялося раніше, Repsol має намір отримати від Аргентини компенсацію у розмірі 10,5 мільярдів доларів за порушення статті 5 угод про заохочення і взаємний захист капіталовкладень, який передбачає обмеження на націоналізацію або експропріацію, а також виплату відповідних компенсацій.

Відзначимо, що недавно влада Болівії націоналізувала "дочку" іспанської електроенергетичної компанії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 895 | Додав: adminA | Теги: Аргентина з, націоналізації іспанської нафтогазо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]