Чт, 2024-04-18, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Завод Коломойського в Запоріжжі відключали від електрики, на черзі – Ахметов та Фірташ
Інші останні Економічні новини

ВАТ "Запоріжжяобленерго" обмежило енергопостачання ПАТ "Запорізький завод феросплавів" за борги.

Про це повідомляє прес-служба "Запоріжжяобленерго".

У повідомленні йдеться, що енергопостачання буде обмежено з сьогоднішнього дня через заборгованість за спожиту електроенергію у розмірі 431 мільйон гривень.

За словами в.о. генерального директора "Запоріжжяобленерго" Ігоря Корніленкова, енергокомпанія поставлена в ситуацію, коли обмеження підприємств-боржників - єдина можливість гарантовано зберегти безперебійне енергопостачання на території Запорізької області, передає "Економічна правда".

"Неплатежі Запорізького заводу феросплавів привели до "вимивання" оборотних кошти ВАТ "Запоріжжяобленерго", необхідних для роботи з реконструкції та розвитку мереж. Зарплата запорізьким енергетикам виплачується тільки завдяки кредитам, які енергокомпанія змушена брати на ці цілі", - повідомив Корніленков.

Пізніше в прес-службі повідомили, що Енергопостачальна компанія Запорізької області ВАТ "Запоріжжяобленерго" відновила постачання електроенергії ПАТ "Запорізький завод феросплавів ", енергопостачання якого було обмежено сьогодні через заборгованість підприємства за спожиту електроенергію.

Як повідомляють у "Запоріжжяобленерго", на 16 листопада направлено попередження про обмеження енергопостачання МК "Запоріжсталь", борг якого за спожиту електроенергію становить 110 мільйонів гривень. Далі на черзі - ТОВ "ЗТМК".

В "Запоріжжяобленерго" 60,2% акцій належать державі, 12,3% кіпрський компанії Bikontia Enterprises Ltd і 16,5% Lex perfecta Ltd. Офшори відносять до сфери впливу Ігоря Коломойського та Костянтина Григоришина. Разом з цим, "Запоріжжяобленерго" через менеджмент до цього часу контролювалося братами Ігорем та Григорієм Суркісами.

"Запорізький завод феросплавів" - один з трьох українських виробників цієї продукції. Частка внутрішнього ринку в його поставках - 30-35%. Продукція експортується в країни СНД, Євросоюзу, Азії, Африки. Бізнес ЗЗФ організовує ПриватБанк, який належить Ігорю Коломойському.

МК "Запоріжсталь" знаходиться в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" входить до групи компаній Дмитра Фірташа.

Наприкінці весни повідомлялося, що "Запоріжжяобленерго" відключає "Запоріжсталь" від електропостачання за борги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: черга, електрика, Запоріжжя, Ахметов та Фірташ, завод Коломойського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]