Пт, 2024-03-29, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
Заворушення в Чилі: школярі і студенти спалюють автобуси, вимагаючи від уряду реформ
Інші останні Новини світу
Маніфестація школярів та студентів в чилійській столиці вилилася в безладдя і сутички з поліцією. В ході акції протесту найбільш радикальна група учнів змусила вийти пасажирів з трьох міських автобусів. Після цього автобуси було спалено дотла, повідомляє BBC Russian.

Маніфестанти закидали камінням правоохоронців, трощили на своєму шляху припарковані автомобілі, світлофори, вітрини магазинів. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Поранено 49 поліцейських. 75 учасників протесту затримано, повідомляє мерія Сантьяго.

Протести учнів, якими торік була охоплена буквально вся країна, поновилися з початком нового навчального року. Школярі вимагають заборонити комерційну діяльність навчальних закладів, котрі отримують фінансування з бюджету, а також передати державні школи під юрисдикцію центральної влади від місцевих муніципалітетів, які відчувають нестачу коштів.

Студенти, у свою чергу, наполягають на запровадженні безкоштовної системи вищої освіти, вимагаючи скликати з цього питання загальнонаціональний референдум.

Уряд Чилі оголосив про податкову реформу, головною метою якої є збільшення фінансування системи освіти. Відповідний законопроект перебуває на розгляді Конгресу. Однак учні вважають заходи, що вживаються місцевою владою, незначними і не припиняють акцій протесту.

Це не перші сутички студентів і поліцейських.

15 березня в центрі чилійської столиці Сантьяго сталися сутички між поліцією і студентами, які вимагають реформи системи освіти. Тоді було поранено трьох правоохоронців, 50 осіб затримали.

В несанкціонованій акції протесту, за різними оцінками, брали участь від 5 до 7 тисяч школярів і студентів. Демонстранти спробували пробитися через кордони до міністерства освіти, після чого поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 982 | Додав: adminA | Теги: Чилі заворушення, школярі, реформ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]