Пт, 2024-03-29, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Завтра приїде до України очільник важливого польського міністерства
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У четвер, 8 квітня, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау відвідає Україну з робочим візитом. Глава МЗС України Дмитро Кулеба і Рау обговорять питання співпраці країн в рамках міжнародних організацій і регіональних форматів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

У відомстві уточнили, що міністри обговорять весь спектр питань стратегічного партнерства України і Польщі. Зокрема, плануються переговори про подальшу взаємодію в політичній сфері, безпеці і культурній сферах, збільшенні обсягів торгівлі та інвестицій.

Особливу увагу глави зовнішньополітичних відомств приділять останнім діям Росії, в тому числі загостренню ситуації на Донбасі і в тимчасово окупованому Криму, нарощуванню російських військ біля кордонів України, збільшенню інтенсивності російської пропаганди.

Раніше США закликали РФ знизити рівень напруженості у відносинах з Україною, а також поважати її територіальну цілісність і суверенітет.

Північноатлантичний альянс застеріг Росію від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ у українського кордону і порушень припинення вогню.

Держдепартамент США зажадав від Росії пояснень щодо стягування російських військ в сторону кордону з Україною.

2 квітня президент США Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Лідери обговорили загострення ситуації на сході України й активізацію російських військ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: україна, очільник польського МЗС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]