Пт, 2024-04-26, 21:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:03
Збереження формули Порошенка щодо миротворців Зеленський підтримав
Інші останні Офіційні новини

Зеленський підтримав збереження формули Порошенка щодо миротворців

Президент Володимир Зеленський вважає, що миротворча місія, якщо завести її на Донбас, має працювати на російсько-українському кордоні.

Про це він розповів, відповідаючи на запитання під час щорічного форуму "Ялтинської європейської стратегії" (YES), повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Зеленський наголосив, що переговори про формати врегулювання ведуться у всіх можливих форматах.

"Ми будемо домовлятися і в Мінську, і в нормандському процесі. 2 вересня у нас була зустріч у Нормандському форматі, обговорювався весь порядок денний", - заявив він.

Він також повідомив, що миротворча місія на Донбасі вважається одним із варіантів, але наголосив, що миротворці мають розташовуватися на державному кордоні: "Із задоволенням підтримаю (миротворчу місію), але лише якщо миротворці будуть саме на кордоні України та Росії".

Як відомо, місце розташування миротворчої місії було одним ключовим питанням, яке заблокувало ухвалення цього питання у Радбезі ООН за попереднього президента України. Росія вважала, що миротворча місія має розташовуватися на лінії зіткнення; натомість Україна наполягала, що миротворча місія матиме сенс лише якщо її запровадження почнеться з контролю за кордоном України та Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: миротворці, Зеленський, формула Порошенка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]