Чт, 2024-04-18, 20:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:38
Збирають кошти на життя автору мультфільмів "Рекс" та "Болєк і Льолєк"
Інші останні Новини світу
28-листопада автор мультфільмів "Рекс" та "Болєк і Льолєк", 86-річний польський аніматор Мар'ян Вантола, у тяжкому стані потрапив до лікарні. Поляк має запалення легенів. Стан погіршує вада серця, повідомляє Gazeta.ua.

"Лікарі дають 50% шансів. Сьогодні дідусь у трохи кращому стані. Спокійно дихає, трохи рухається, покращився тиск", - розповів його онук Себастьян.

Нещодавно польське телебачення показало відеорепортаж про життя Вантоли. Країна побачила, як найбільш заслужений польський аніматор живе без води та газу, носить вугілля, щоб топити пічку у своїй квартирі. Чоловік мешкає з дружиною у місті Бєльско-Бяла на півдні Польщі.

Після передачі в Інтернеті з'явився заклик про збір коштів для аніматора.

"Людина, легенда нашого міста, який створив одного з найбільш пізнаваних польських мультгероїв пса Рекса, живе в злиднях. Покажемо, що дбаємо про тих, хто творить доробок нашої культури. Тим більше, він має найбільший стаж праці у польській анімації", - пишуть його шанувальники на порталі indiegogo.

Кампанія стартувала 26 листопада. За кілька діб понад тисячу осіб зібрали більш як 23 тис доларів. Цифра постійно зростає.

"Дякую за те, що коли матиму дітей, зможу їм показати мультфільм про Рекса", - залишив коментар інтернет-користувач Мачей.

Мар'ян Вантола має 51 рік робочого стажу. Намалював понад 20 серій мультфільму про Рекса. Перший з'явився 1964-го. У центрі Бєльско-Бялої вже три роки стоїть бронзовий пам'ятник псу. Також з цим героєм була випущена поштова марка.

Раніше повідомлялось, що в Чехії помер відомий художник-ілюстратор, режисер анімаційних фільмів, автор популярного мультиплікаційного персонажа - Кротика - Зденек Мілер.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: кошти на життя, Рекс та Болєк і Льолєк, Автору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]