Чт, 2024-04-25, 15:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:40
Здійснить подорож від Сирії до Великобритані 3,5-метрова лялька-біженка Амаль. Вона відвідає вісім країн світу. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

3,5-метровий лялька Амаль здійснить подорож Європою.

Ця величезна незвична постать уособлює в собі маленьку дівчинку-біженку, яка вирушила в пошуках своєї матері сусідніми державами, оскільки та пішла за їжею та не повернулась.  Восьмитисячна кілометрова подорож є частиною театрального проєкту  "Прогулянка", який стартував 27 липня в  турецькому місті Газіантеп, поблизу кордону з Сирією. Керівники заявляють, що мандрівка триватиме два місяці.  

Авторами ідеї є  британський театральний колектив Good Chance. Він був заснований 6 років тому в таборі для біженців Кале. Першу таку виставу з назвою "Джунглі" презентували в Англії. Своєю роботою учасники хочуть сконцентрувати увагу людства на проблемах менш забезпечених родин, проблеми яких відійшли на другий план через пандемію коронавірусу.  А також на тому, що лише гуртом можна щось зробити у житті, як наприклад,  для керування цієї величезною лялькою необхідно чотири особи.

Важливо зазначити, скрізь, де виступатиме Амаль, її супроводжуватимуть місцеві театральні групи, наприклад,  1-3 жовтня в німецькому Штутгарті цю роль виконуватиме театр Dundu, який також у виставах використовує величезні п'ятиметрові ляльки.

Унікальну ляльку виготовила компанія з ПАР Handspring Puppet Company. Вона рухається за таким методом: дві людини тримають руки, ще одна  - підтримує спину й остання - знаходиться всередині ляльки і пересувається за допомогою ходуль. Їй дісталась найтяжча робота, оскільки  вона має за допомогою спеціального складного механізму приводити у дію голову, обличчя та очі ляльки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 461 | Додав: adminA | Теги: 5-метрова лялька-біженка Амаль, Сирія, подорож, Великобританя, вісім країн світу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]