Сб, 2024-04-27, 07:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:06
Здобули перші медалі на Паралімпійських іграх українські спортсмени
Інші останні Спортивні новини

На Паралімпійських іграх у Токіо українська збірна здобула вже вісім медалей - золоту, п'ять срібних та дві бронзових. Перше золото Україні принесла плавчиня Єлизавета Мерешко, яка встановила рекорд Паралімпійських ігор.

Єлизавета Мерешко здобула для України перше золото на Паралімпійських іграх у Токіо

Українська плавчиня Єлизавета Мерешко в середу, 25 серпня, у запливі на 50 метрів вільним стилем здобула для української збірної першу золоту медаль на Паралімпійських іграх у Токіо.

Мерешко пропливла дистанцію за 33.11 секунди, показавши найкращий результат в історії Паралімпіад. Вона лише на чотири тисячних випередила американку Елізабет Маркс. У тому ж запливі бронзову медаль здобула українка Анна Гонтар.

А загалом першу для України медаль на Паралімпійських іграх здобула фехтувальниця Євгенія Бреус. У півфіналі вона програла грузинській спортсменці Ніно Тбілашвілі та не змогла поборотися за золоту медаль у фехтуванні шаблею, проте в матчі за бронзу 38-річна спортсменка з Харківської області перемогла угорську фехтувальницю Єву Андреа Гаймасі з рахунком 15:10.

У свою чергу, фехтувальник Артем Манько приніс українській збірній срібну медаль, поступившись в фіналі китайцеві Лі Хао з рахунком 12:15.

Також срібну медаль здобула  фехтувальниця Олена Федота, яка в фіналі програла китаянці Тан Шумей - 7:15.

Паралімпійські ігри в Токіо відбудуться без глядачів

Український плавець Антон Коль також виграв срібну медаль. У фінальному запливі на 100 метрів на спині він програв ізраїльтянину Іяду Шалабі, прийшовши до фінішу менше ніж на 0,3 секунди пізніше.

Ще два срібла принесли Україні Максим Крипак у запливі на 50 метрів вільним стилем та Олексій Вірченко у запливі батерфляєм на 100 метрів.

Параолімпійські ігри в Токіо відбуваються з 24 серпня по 9 вересня. У загальному медальному заліку українська збірна посідає зараз п'яте місце.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 603 | Додав: adminA | Теги: українські спортсмени, перші медалі, Паралімпійськв ігри | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]