Сб, 2024-04-20, 05:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:28
Здоров'я Тимошенко вимагає термінового втручання, в ПР "надії на вивезення її за кордон" не бачать, - преса
Інші останні Політичні новини
10 червня комісія медиків німецької клініки "Шаріте" констатувала відсутність прогресу в лікуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Лікар Карл Макс Айнхойпль не виключив, що для поліпшення стану її здоров'я необхідно буде вдатися до оперативного втручання. Однак надії на те, що подальше лікування пані Тимошенко буде проходити за кордоном, поки що немає - про це в понеділок ввечері заявив заступник глави фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

Головною інтригою вчорашнього візиту лікарів клініки "Шаріте" в харківську Центральну клінічну лікарню Укрзалізниці, де перебуває Юлія Тимошенко, було те, чи отримає екс-прем'єр рекомендацію продовжити лікування за кордоном. Про те, що офіційний Київ активно веде з представниками Євросоюзу переговори на цю тему, неодноразово заявляли українські політики та експерти.

"План відправки Юлії Тимошенко восени на лікування в одну з країн Євросоюзу обговорюється. І начебто є успіх", - заявив учора директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Після огляду пані Тимошенко лікарі Карл Макс Айнхойпль і Анетт Райссгауер зробили кілька заяв для преси. "В результаті стагнації всього медичного процесу ми повинні були знову висунути припущення про необхідність прийняття інвазивної терапії, - сказав пан Айнхойпль. - Ми говоримо в цьому випадку про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання".

Лікар підкреслив, що кроки щодо подальшого лікування будуть намічені після того, як стане відома думка екс-прем'єра про це. Карл Макс Айнхойпль зазначив, що Юлія Тимошенко і досі відчуває сильний страх. "І саме цей страх значною мірою ускладнює лікування її хронічного захворювання, ускладненого больовим синдромом", - констатував медик. Відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що, на його думку, екс-прем'єр має продовжувати лікування в лікарні. "Виписка пані Тимошенко і повернення назад у в'язницю не була б позитивним рішенням", - додав пан Айнхойпль.

Відповідати на запитання, чи обговорювалося вчора продовження лікування Юлії Тимошенко за кордоном, німецькі лікарі не стали. Пізніше це ж питання було поставлене представнику міжнародної медичної комісії Міністерства охорони здоров'я Євгену Педаченку, який обговорював з німецькими колегами результати обстеження екс-прем'єра. "Про це мова не йшла", - сухо сказав він.

Увечері в прес-службі Партії регіонів (ПР) розвіяли інтригу щодо можливого від'їзду пані Тимошенко за кордон.

На сайті партії оприлюднено коментар першого заступника голови парламентської фракції ПР Михайла Чечетова, зміст якого повністю відповідає позиції керівництва країни. "Останнім часом часто доводиться чути думку, що Юлію Тимошенко ось-ось відпустять лікувати за кордон. Що, мовляв, це рішення вже прийнято, і влада чекає вересня, щоб продемонструвати Європі прогрес у виконанні умов "списку Фюле", необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді. Можу сказати, що це міф. Шансів побачити Юлію Тимошенко на лікуванні за кордоном немає.

І дарма іноземні дипломати вірять у ці розповіді опозиціонерів з посиланням на "поінформовані джерела" у верхах", - процитували пана Чечетова у прес-службі ПР. Про це пише Марія Коротаєва в статті "Лікарі взяли на себе сміливість ", газета "КоммерсантЪ-Украина"

Стан Юлії Тимошенко після лікування ніяк не змінився - лікарі

Як і раніше, консиліум зібрався в палаті клінічної лікарні Укрзалізниці. "Доступ до тіла" отримали тільки німці та лікарі ЦКЛ, інших медиків, які прибули до Харкова зі столиці, Тимошенко бачити не побажала. Роботою українських колег німці залишилися задоволені.

Айнхойпль високо оцінив старання харківських реабілітологів і зазначив, що цілком міг би довірити їм навіть своє здоров'я, - передав слова керівника клініки "Шаріте" заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов. - Можу сказати, що у пацієнтки помітний прогрес - її рухова активність покращилася.

У німців своя правда: півтора року лікування Тимошенко витратили даремно. Після стількох процедур стан її здоров'я міг бути і кращим. Єдина позитивна зміна, яку помітив Айнхойпл, - те, що бесіда з Тимошенко проходила без тюремників і відеокамер. Тому професори запропонували екс-прем'єру більш радикальні методи лікування.

"Мова йде про інвазивну терапію (метод, що припускає вторгнення в тіло пацієнта - ред.) або навіть хірургічне втручання, - уточнив директор клініки "Шаріте". - Звичайно, вона повинна лікуватися в стаціонарі, повернення в колонію не буде позитивним вирішенням цього питання".

Перекладаючи медичні терміни на зрозумілу мову, Тимошенко запропонували поставити "блокади", які робляться хворим у таких випадках. Про це пише Ірина Зозуля у статті "Юлію Тимошенко чекає операція за кордоном?", газета "Комсомольская правда в Украине".

Нью-йоркський суд поновив справу щодо ЄЕСУ

Поки в Україні вирішують, де і як лікувати Юлію Тимошенко, в США нею знову зайнялася судова система.

Федеральний суд Нью-Йорка заявив, що відновлює провадження за позовом компанії Universal Trading & Investment Co. (UTICo) до колишнього глави "Єдиних енергетичних систем України".

UTICo вимагає стягнути з Тимошенко 18,3 млн дол - у таку суму компанія оцінює збитки, яких екс-керівник ЄЕСУ нібито завдала їй своєю незаконною підприємницькою діяльністю на території Нью-Йорка.

Серед гріхів, в яких вони звинувачують Тимошенко, - відмивання грошей ЄЕСУ разом з колишнім українським прем'єром Павлом Лазаренком, екс-заступником міністра фінансів Росії Андрієм Вавіловим і ще десятьма невстановленими особами.

Оскільки, за твердженням UTICo, нелегальним бізнесом займалася група осіб, це підпадає під статтю закону про організовану злочинність. До речі, одним з аргументів компанії є нібито доведений нашою Генпрокуратурою факт оплати Юлією Тимошенко через банки Нью-Йорка замовних вбивств на суму 2,5 млн дол.

На думку політолога Володимира Фесенка, активізація американського процесу є елементом гри "яструбів" в українських правоохоронних органах: "Оскільки зараз домінує думка тих, хто хоче випустити Тимошенко на лікування за кордон, прихильники більш жорсткої лінії роблять все, щоб вона і в разі виїзду відчувала себе під постійним судовим пресингом". Про це пише Дмитро Короткова в статті "Від Тимошенко вимагають $18 млн", газета "Сегодня".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 924 | Додав: adminA | Теги: здоров'я Тимошенко, преса, втручання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]