Пт, 2024-03-29, 02:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Зеленський розповів, чому розкрив втрати ЗСУ на Сході - "Люди та світ мають знати правду"
Інші останні Офіційні новини

Президент Володимир Зеленський пояснив, для чого він розкрив дані щодо втрат Збройних сил України на сході країни.

"Бо люди повинні знати правду. Звісно, світ теж має знати правду. Йдеться про опис того, яку війну на знищення росія веде проти нас!, – сказав Зеленський в інтерв'ю виданню Die Zeit.

"І я також хочу, щоб Захід знав, що ми відчуваємо, коли знову та знову бачимо, як затримується передача необхідних оборонних озброєнь. Якби ми отримали все сучасне озброєння, яке запитували у наших партнерів, ми могли б урятувати багато життів", – додав він.

Один до двадцяти: Зеленський назвав співвідношення сил на Донбасі

Зеленський додав, що Україні терміново потрібна потужна зброя, яка дозволить українській армії не втрачати стільки людей.

Зеленський також спростував повідомлення деяких ЗМІ про погане забезпечення українських солдатів на фронті, назвавши це частиною інформаційної війни проти України. З його слів, бійці на передовій забезпечені всім необхідним.

"Протримаємось стільки, скільки потрібно. Спочатку багато спостерігачів у всьому світі вважали, що російська армія змете нас за дуже короткий час. Ми вистояли. Ціна завзятості неймовірно висока. Звичайно, ми хочемо захистити наш народ, зберегти його незалежність, звільнити нашу країну від загарбників. Ми ні на кого не нападали. Але ця війна стосується не лише України", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що було б фатально, якби війна стала нормою для суспільства. Президент також переконаний, що росія ніколи не хотіла обмежитися завоюванням України – під загрозою не лише Польща, Молдова та країни Балтії, а й деякі країни Центральної Європи.

Нагадаємо, 22 травня Володимир Зеленський повідомив, що на сході щодня гинуть від 50 до 100 людей.

1 червня президент сказав, що в ході війни з росією щодня гинуть від 60 до 100 українських військових, ще близько півтисячі зазнають поранень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 491 | Додав: adminA | Теги: правдa, схід, втрати ЗСУ, люди та світ, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]